Portugal - Tavira - Det autentiske Algarve!

Portugal - Tavira - Det autentiske Algarve!

Det blir ikke satt opp tur hit i 2016, men vi anbefaler dette reisemålet som et skreddersydd alternativ.

Tavira er en hyggelig liten fiskelandsby som ligger øst på Algarve-kysten på Portugals sørkyst, nær grensen til Spania.

Tavira, også kjent som Lille Venezia, ligger på begge sider av elven Rio Gilaos utløp. Bydelene bindes sammen av flere flotte broer. Byen er regnet for å være nesten 3000 år gammel, og har bygninger og strukturer fra mange tidsaldre.

En av identitetene til Tavira er det imponerende antallet kirker. Rene hvite strender, brobelagte gater og den ferskeste sjømat er andre sider ved byen som gjør den så tiltrekkende. Tavira er stor nok til å ha et tilstrekkelig utvalg av barer, restauranter markeder og butikker, men likevel liten nok til at man kan gå fra den ene enden til den andre på 15 minutter. En liten båttur unna ligger øya Ihla de Tavira med bevegelige sanddyner.


Oppholdet

Seniorferie har avtale med overnattingsstedet Quinta do Caracol, som best kan beskrives som en fredfull og nydelig oase, beliggende ca. 1 km fra Tavira sentrum.

Dette familiedrevne stedet har eksistert siden 1680, og har en lang historie som mandel- og olivengård. De vakkert restaurerte bygningene kan skilte med tradisjonell algarvisk arkitektur, og har en original og innbydende dekor.


Quinta do Caracol har totalt 9 leiligheter som alle ligger på bakkeplan, og er individuelt og smakfullt innredet. Leilighetene er romslige og inneholder et lite kjøkken, en sittegruppe, og bad med dusjkabinett. Alle leilighetene har balkong med pittoresk utsikt over Tavira. Frokosten kan nytes i den frodige hagen, omgitt av eksotiske planter, frukttrær, små kulper og fontener.

Stedet har et lite utendørs basseng, som opprinnelig har vært en gammel vanningstank. I tilknytning til bassenget finnes en meget atmosfærisk bar. Det er også et bibliotek og en tennisbane på eiendommen. 

     Bygningenes hvitkalkede vegger er dekorert med farger typiske for portugisiske bondehus, og gjør Quinta do Caracol til den type steder du kan se i magasiner, men aldri synes å finne i virkeligheten.

Aktuelle utflukter:

Faro

Faro er hovedstaden på Algarvekysten, og kan by på mange fine by-opplevelser. Gamlebyen er spesielt attraktiv, fortsatt omgitt av romerske murer, og med katedraler, kirker og museer, samt små brosteinsbelagte gater og torg. Fortauskafeene serverer fersk sjømat og tradisjonell portugisisk kjøkkenkunst. I den nyere delen av byen finnes handlegater med unike suvenirer og vakre kunstgjenstander. Kystområdet rundt byen er fullt av små bukter, våtmarker og idylliske strender.


Katedralen Sé fra 1200-tallet dominerer hjertet av Gamlebyen. Av den opprinnelige gotiske kirken er det nærmest bare tårnet som fortsatt står. Kirken har et vakkert interiør, og fra tårnet er det praktfull utsikt over den gamle bydelen og ut mot naturreservatet Ria Formosa.

Lagos og Ponta da Piedade

Lagos er en moderne småby med et koselig handlesentrum, beliggende i historiske omgivelser på den vestlige delen av Algarvekysten. Brosteinsbelagte handlegater med moderne butikker og yrende liv gir et inntrykk av en levende by. En festning fra det 17. århundre vokter fortsatt innseilingen til havnen.

Ponta da Piedade er deler av en spektakulær odde som ligger 3 km sør for Lagos. Her finnes et vell av skulpturelle klipper og naturlige grotter, antakelig Algarvekystens vakreste fjellformasjoner.


Ponta da Piedade kan beundres på avstand eller entres med båt.

Santa Luzia

Santa Luzia er et lite fiskevær som ligger 3 km vest for Tavira. Fiskesamfunnet i Santa Luzia er svært tradisjonsrikt, og de lokale fiskerne er spesialister i å fange blekksprut. Pent stablet på stranden ligger massevis av tomme keramikkrukker som brukes til blekksprutfangst. Fargerike fiskebåter ligger bundet opp langs den palmekantede elvemunningen, og de gamle husene er fulle av sjarm. Her finnes en rekke gode sjømatrestauranter og karismatiske kafeer. Santa Luzia ligger innenfor naturreservatet Ria Formosa.


Santa Luzia er et avslappende sted, hvor det er lett å få et innblikk i livet til lokalbefolkningen. 

Rundtur i det østlige Algarves  innland

Turen går gjennom avsidesliggende fjell- og elvelandskap, hvor vi får oppleve en særegen og landlig ro, små fjellandsbyer og historiske ruiner. En del av turen går langs bredden av Guadiana, grenseelven mot Spania. Her besøker vi de små spennende byene Alcoutim og Castro Marim, som begge domineres av store borger som vitner om gamle stridigheter mellom to stormakter.


Alcoutim ligger vakkert til i en åsside som vender ned mot elven Guadiana. På grunn av sin beliggenhet har Alcoutim hatt en viktig strategisk funksjon. En borg fra det 14. århundre våker fortsatt over byen. Herfra er det strålende utsikt mot den spanske byen Sanlúcar.

Organisering

Turen til Portugal er organisert med reiseledere som er med på flyturen ned og gjennom hele oppholdet. Vi har avreise med direkterute til Faro fra Oslo lufthavn Gardermoen. Flyturen har en varighet på ca. 4 timer.Destinasjonsansvarlig: Marte Feen
 
 

Seniorferie - Reisegarantifondet
Copyright © 2006-2018 SeniorFerie AS.
Org.nr. 890 277 012. Alle rettigheter forbeholdt.